Mi az a poliéter-éter-keton (PEEK), és milyen előnyökkel járhat az Ön számára?

A poliéter-éter-keton (PEEK) egy magas specifikációjú polimer, amelyet számos alkalmazásban és különböző iparágakban használnak:

A PEEK legfontosabb tulajdonságai a következők:

- Kémiai ellenállás - Valódi nem mágneses tulajdonságok
- Kopásállóság - Kivételes megmunkálási tulajdonságok
- Magas hőmérséklet (akár 260 C fokig) - Hidrolízis ellenállás
- Alacsony kiáramlás vákuumrendszerekben - FDA/FSA jóváhagyás
- Magas dielektromos tulajdonságok - Lángálló
- Korrózióálló - Kiváló kúszás- és fáradásállóság
- Alacsony hővezető képesség - Nagyfokú ellenállás a gamma- és elektronsugárzással szemben.

Milyen előnyökkel jár a PEEK?

A PEEK egy rendkívül dinamikus hőre lágyuló polimer, amely lehetővé teszi fröccsöntését, megmunkálását és extrudálását - ennek eredményeképpen a PEEK az alkalmazások széles skálájához áll rendelkezésre, az egyedi alkatrészek extrudálásától kezdve a magas szintű kötőelemek fröccsöntéséig.

Az általános fém kötőelemek problémákat okozhatnak a magas specifikációjú szerelvényeknél - ennek oka lehet a súly, a nagy hővezető képesség, az elektromos vezetőképesség vagy a korrózió. A PEEK egy nagy teljesítményű polimer, amelyet általában fémhelyettesítőként használnak, különösen csavarok és kötőelemek esetében. A fém kötőelemeknél tapasztalt problémák teljesen kiküszöbölhetők, ami lehetővé teszi, hogy a minőség vagy a teljesítmény csökkenése miatti aggodalom nélkül koncentrálhasson a termék vevőhöz való eljuttatására vagy a gyártóüzem működtetésére.

Közvetlen alkalmazási példák:

A PEEK-et számos iparágban használják, ahol a megbízhatóság és a fenntarthatóság a legfontosabb:

Motorsport

A fröccsöntött PEEK csavarokat és rögzítőelemeket a motorsport elektronika, többek között az RF rendszerek felszereléséhez használják. Ennek oka a lenyűgöző dielektromos tulajdonságok és a nagy vibrációs környezetben tapasztalt fáradásállóság - ez biztosítja az elektronikus berendezések biztonságát, csökkentve az érzékeny alkatrészek sérülésének kockázatát.

A PEEK-et üzemanyag- és olajrendszerekben is használják magas hőmérséklet-állósága, vegyszerállósága és hidrolízisállósága miatt. Ez hihetetlenül könnyű alkatrészeket tesz lehetővé a meghibásodás kockázata nélkül.

Nagy vákuumú rendszerek

A PEEK megmunkálhatósága és alacsony kiáramlási tulajdonságai miatt gyakran megtalálható a nagy vákuumú rendszerekben; ez teszi tökéletessé az ultramagas vákuumú rendszerek összeszerelésekor, mivel biztosítja, hogy a technikus a szivárgásvizsgálati berendezésekre összpontosíthasson, szemben a többszöri szivattyúzással és sütéssel, miközben a folyamatos kiáramlást kezeli.

Repülőgépipar

A PEEK anyag és a nagy teljesítményű polimerek egyik fő előnye, hogy a fém alkatrészek helyettesíthetők könnyű alternatívával. Ez nem is lehetne fontosabb az űrhajózási ágazatban, mivel ez hatékonyabb repülőgépeket tesz lehetővé, amelyek szilárdsága nem csökken, és nagyobb fáradásállósággal rendelkeznek, ami hosszabb szervizintervallumokat eredményez.

Élettudomány

Az élettudományi alkalmazások jelentősen eltérőek lehetnek; ezek azonban olyan szélsőséges alkalmazásokból állnak, mint a kriogén hőmérsékletek, a durva vegyi anyagok vagy a szélsőséges páratartalom. A PEEK-alkatrészek gyakran az első választás, mivel nagy ellenállást biztosítanak a legtöbb széles körben használt vegyszerrel szemben, nagyon alacsony hidrolízissel rendelkeznek, nagy kopás- és kopásállósággal rendelkeznek, és hatékonyan működnek az abszolút nulla fokot megközelítő hőmérsékleten is.

Válassza a High Performance Polymer-t a PEEK kötőelemek szállítására.

A PEEK kötőelemek segítenek megoldani a problémákat, és javítják a termékek teljesítményét és minőségét. Ezért a High Performance Polymernél nagyon komolyan vesszük a minőséget. Büszkék vagyunk arra, hogy PEEK kötőelemeket szállítunk különböző iparágaknak, és mind termékeink, mind szolgáltatásaink minősége tekintetében felülmúljuk az elvárásokat. Ha PEEK kötőelemekre van szüksége, weboldalunkonszabványosított metrikus kötőelemek széles választékát tartjuk raktáron... Ha mégsem találja, amit keres, akkor forduljon közvetlenül hozzánk, mivel a kötőelemek hatalmas választékához férünk hozzá különböző teljesítményű polimer anyagokból és méretekben.

A PEEK kötőelemek általános tulajdonságai:

Vízfelvételi sebesség (23°Cx 24 HRS) 0.5%
Szakítószilárdság (MPA) 97
Szakítónyúlás 65%
Hajlítószilárdság (MPA) 156
Folyamatos felhasználási hőmérséklet 180°C

Ajánlott nyomaték PEEK csavarokhoz:

Metrikus méret

M2

M3

M4

M5

M6

M8

M10

Nyomaték (N*M)

0.06

0.30

0.64

1.28

2.26

5.98

10.80

*A tulajdonságok a hőmérséklettől és a környezettől függően változnak, ezek a tulajdonságok tájékoztató jellegűek, és a végleges alkalmazás előtt valós körülmények között kell tesztelni.